Uitbouw en complete woningrenovatie

Beatrixlaan Margraten

De wens van de opdrachtgever was om de woonruimte op de begane grond te vergroten, met daarbij de wens om een sauna te realiseren op de verdieping.
Jaar

2020

Locatie

Margraten, Nederland

Type

Uitbouw & renovatie

Opdrachtgever

Particulier

SHARE PROJECT
  • Jaar : 2020
  • Locatie : Margraten, Nederland
  • Type : Uitbouw & renovatie
  • Opdrachtgever : Particulier

Zo zorgt de overkapping niet alleen voor een droge loop richting de kelder en de garage maar ontstaat er ook een klein overdekt zitgedeelte dat gericht is naar de tuin. De kolommen die het dak ondersteunen hebben zowel een constructieve, esthetische als bouwfysische functie (ge├»ntegreerde HWA’s).

Het ontwerp bestaat uit twee addities vanuit het bestaande hoofdvolume die samen een eenheid vormen. Door het bovenste volume te koppelen aan de badkamer op de verdieping zit er vanuit binnen een logische functionele gedachte achter en ontstaat er vanuit buiten een passend spel van volumes. Door het verticale accent van de kelderwand te combineren met de horizontale belijning van de overkapping ontstaat een L-vormig accent dat tevens terugkomt in de opbouw.